Narqurdu (lat. Carpocapsa pomonella) – entomologiya elmində Lepidoptera dəstəsinə, Tortricidae fəsiləsinə aid olan kiçik ölçülü bir kəpənək növünün sürfə mərhələsidir. Adətən, "narqurdu" termini bu kəpənəyin sürfəsini (tırtılını) ifadə etmək üçün işlədilir. Lüğətdəki izah, nar və bəzi başqa meyvələri zədələdiyini və çürüməsinə səbəb olduğunu qeyd etsə də, bu, narqurdunun yetişdirmə arealını tam əhatə etmir. Əslində, narqurdu alma, armud, əncir, gilas, ərik və s. kimi bir çox meyvə növlərinin əsas zərərvericilərindən biridir.
Narqurdunun həyat dövrü yumurta, sürfə (tırtıl), pupa (xrizalis) və yetkin fərd (kəpənək) mərhələlərindən ibarətdir. Dişi fərdlər meyvələrin qabığına yumurta qoyurlar. Yumurtalardan çıxan sürfələr meyvənin ətinə daxil olaraq, içini yeyərək böyüyürlər. Bu zaman meyvədə çürümə prosesi başlayır və meyvənin satışa yararlılığı itirilir. Sürfə inkişafını tamamladıqdan sonra meyvədən çıxaraq torpaqda puplaşır və yayın sonlarında və ya payızın əvvəllərində yetkin fərdə çevrilir.
Narqurdu ilə mübarizədə kənd təsərrüfatı texnologiyalarından (məsələn, zərərvericilərə davamlı sortların əkilməsi, əkin sahəsinin təmizlənməsi, feromon tələlərinin istifadəsi) və kimyəvi mübarizə üsullarından (müəyyən pestisidlərin tətbiqi) istifadə olunur. Ancaq kimyəvi mübarizə üsullarından istifadə edərkən ətraf mühitin mühafizəsi və insan sağlamlığına təsirləri nəzərə alınmalıdır.
Ümumiyyətlə, "narqurdu" termini həm spesifik bir həşərat növünü (Carpocapsa pomonella), həm də bu növün sürfəsini ifadə etmək üçün istifadə olunur. Məsələn: "Bağda narqurdu çoxalmışdı.", "Alma narqurdu tərəfindən zədələnmişdi." kimi cümlələrdə fərqli kontekstlərdə işlənə bilir.