Taxıl Emalı Məhsulları

terminlər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Taxıl Emalı Məhsulları

Mənası: Taxıl bitkilərinin (buğda, arpa, qarğıdalı, çovdar və s.) emalı nəticəsində əldə edilən müxtəlif növ məhsulların ümumi adıdır. Bu məhsullar un, yarma, çörək, çörəkbişirmə və makaron məmulatları, qarışıq yemlər və digər əlavə məhsulları əhatə edir. Taxılın emalı prosesi müxtəlif texnologiyalar vasitəsilə həyata keçirilir və alınan məhsulların keyfiyyəti və növü emal üsulundan asılıdır. Məsələn, unun növü buğdanın növü, emal texnologiyası və tərkibindəki qlüten miqdarından asılı olaraq dəyişir. Çörəkbişirmədə istifadə olunan unun növü çörəyin keyfiyyətinə birbaşa təsir göstərir. Taxıl emalı müasir qida sənayesinin mühüm bir hissəsini təşkil edir və insan qidasının əsas mənbələrindən birini təmin edir.

Sahə:

  • Qida sənayesi
  • Kənd təsərrüfatı
  • Taxılçılıq
  • Qida texnologiyası
  • Yem istehsalı
Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz