Taxılın Və Taxıl Emalı Məhsullarının Keyfiyyəti

terminlər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Taxılın Və Taxıl Emalı Məhsullarının Keyfiyyəti

Mənası: Taxıl məhsullarının istehlak xassələrinin qüvvədə olan texniki, ekoloji, sanitariya, baytarlıq və fitosanitar standartlara, normalara, qaydalara və tələblərə uyğunluğunu qiymətləndirən kompleks göstəricilər sistemidir. Bu, taxılın və ondan əldə edilən məhsulların (un, dənli bitkilər, sıyıqlar və s.) fiziki, kimyəvi, bioloji və orqanoleptik xüsusiyyətlərinin müəyyən edilməsini, keyfiyyət göstəricilərinin ölçülməsini və qiymətləndirilməsini əhatə edir. Keyfiyyət göstəriciləri arasında rəng, iy, dad, toxuma, nəmlik, zülal miqdarı, çirklənmə səviyyəsi, zərərvericilərin və xəstəliklərin olması kimi amillər yer alır. Keyfiyyət, həmçinin istehsal prosesinin texnoloji parametrlərinə, saxlama şəraitinə və nəql zamanı gözlənilən qaydalara da bağlıdır. Keyfiyyətin yüksək olması məhsulun təhlükəsizliyini, uzun müddət saxlanılma imkanını və istehlakçı üçün istənilən orqanoleptik xüsusiyyətlərə malik olmasını təmin edir.

Sahə:

  • Kənd Təsərrüfatı
  • Qida Sənayesi
  • Standartlaşdırma
  • Keyfiyyət Nəzarəti
  • Ticarət
  • Aqronomluq
  • Taxılçılıq
  • Qida Təhlükəsizliyi
Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz