Yeyinti Məhsullarının Keyfiyyəti

terminlər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Yeyinti Məhsullarının Keyfiyyəti

Mənası: Yeyinti məhsullarının keyfiyyəti insanların həyatının təhlükəsizliyini və sağlamlığını təmin edən, onların qida dəyərini, orqanoleptik xüsusiyyətlərini (dad, qoxu, görünüş, toxuma), təhlükəsizlik göstəricilərini (mikrobial çirklənmə, zərərli maddələr) və saxlama müddətini əhatə edən istehlak xassələrinin məcmusudur. Keyfiyyətli yeyinti məhsulları təbii xammaldan hazırlanır, gigiyenik tələblərə cavab verir və insan orqanizmi üçün zərərsizdir. Yeyinti məhsullarının keyfiyyətinin qiymətləndirilməsi müxtəlif fiziki, kimyəvi və mikrobioloji analizlər vasitəsilə həyata keçirilir. Bu analizlər məhsulun tərkibini, təzəliyini, keyfiyyətini və təhlükəsizliyini təyin etməyə imkan verir. Yeyinti məhsullarının keyfiyyətinin aşağı olması insan sağlamlığına ciddi təhlükə yarada bilər.

Sahə:

  • Qida sənayesi
  • Kənd təsərrüfatı
  • Tibbi-gigiyena ekspertizası
  • Standartlaşdırma və metrologiya
  • İstehlakçı hüquqları
Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz