Yeyinti Məhsullarının Təhlükəsizliyi

terminlər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Yeyinti Məhsullarının Təhlükəsizliyi

Mənası: Yeyinti məhsullarının təhlükəsizliyi istehsalından istehlakına qədər bütün mərhələlərdə insan sağlamlığına zərər verə biləcək risklərin qarşısının alınması və minimuma endirilməsi üçün həyata keçirilən kompleks tədbirlər sistemidir. Bu, qida məhsullarının istehsalı, emalı, saxlanması, daşınması və satışının bütün mərhələlərini əhatə edir və məhsulların mikrobial, kimyəvi və fiziki təhlükələrdən azad olmasını təmin etməyi hədəfləyir. Qida məhsullarının insan həyatı və sağlamlığı üçün təhlükəsiz olmasına zəmanət verən texniki, ekoloji, sanitariya, baytarlıq və fitosanitar standartlara riayət olunması vacibdir. Bu standartlar, zərərli maddələrin məhsullarda olmasının qarşısını almaq, həmçinin insan sağlamlığı üçün təhlükəli ola biləcək patogen mikroorqanizmlərin yayılmasının qarşısını almaq məqsədi daşıyır.

Sahə:

  • Qida sənayesi
  • Kənd təsərrüfatı
  • Tibbi səhiyyə
  • Ekologiya
  • Baytarlıq
  • Fitosanitar nəzarət
  • Qida təhlükəsizliyi idarəetməsi
  • Qanunvericilik və normativ hüquqi aktlar
Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz