Xamralı
Mənası: Ağcabədi, Ağdam, Ağdərə, Bolnisi, Borçalı, Cəbrayıl, Gədəbəy, Goranboy, Göyçay, Qazax, Tərtər, Tovuz bölgələrində xəmirinə maya vurulmuş və sacda bişirilən qalın, yumşaq növ çörək. Adətən, formasız, dairəvi və ya oval formada bişirilir. Bəzi bölgələrdə xamralının içərisinə göyərti, pendir və ya digər əlavələr əlavə edilərək daha ləzzətli hala gətirilir. Bişirmə üsulundan asılı olaraq, qızılı və ya qəhvəyi rəngə malik olur. Ümumiyyətlə, səhər yeməyi üçün və ya nahar zamanı əsas yeməklə birlikdə təqdim edilir.
Bölgə:
- Ağcabədi
- Ağdam
- Ağdərə
- Bolnisi
- Borçalı
- Cəbrayıl
- Gədəbəy
- Goranboy
- Göyçay
- Qazax
- Tərtər
- Tovuz