yeni kəşflər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Suşi

Mənası: İs. [yap. すし, 寿司, 壽司, 鮨, 鮓, 寿斗, 寿し] Aşp. Əsasən çiy balıq və xüsusi hazırlanmış sirkəli düyüdən ibarət olan, müxtəlif tərəvəz, dəniz məhsulları və souslarla bəzədilə bilən Yaponiya mətbəxinin məşhur yeməyi. Suşi, düyünün növü, istifadə olunan balıq və digər əlavələrin çeşidi ilə fərqlənən çox müxtəlif növlərə malikdir. Nigirizusuşi, makimono, uramaki kimi müxtəlif formaları və hazırlanma üsulları mövcuddur. Hazırlanması zamanı düyünün xüsusi bir şəkildə bişirilməsi və sirkə ilə ərlədilməsi, balığın təravəti və keyfiyyəti önəmlidir. Müasir dövrdə suşi dünyanın bir çox ölkəsində populyarlaşmış və yerli mətbəxlərin təsirinə məruz qalaraq müxtəlif variantlarda təqdim edilir.

Mənbəyi: Yapon dili. Sözün mənşəyi "süs" (鮨) sözündən gəlir ki, bu da əvvəllər fermentasiya olunmuş balıq anlamını verirdi. Müasir suşi isə bu fermentasiya prosesindən daha çox çiy balıq və sirkəli düyünün birləşməsini əhatə edir.

Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz