Ərzaq Xammalı
Mənası: Bitki, heyvan, mikrobioloji və mineral mənşəli məhsullar, habelə qida məhsullarının istehsalında istifadə edilən sular. Ərzaq xammalı qida sənayesində müxtəlif qida məhsullarının hazırlanmasında əsas komponent kimi çıxış edir. Bunlara daxildir taxıllar, meyvələr, tərəvəzlər, ət, süd məhsulları, balıq, yumurta, yağlar, şəkər və s. Ərzaq xammalının keyfiyyəti və təmizliyi istehsal olunan qida məhsullarının keyfiyyətinə birbaşa təsir göstərir. Ona görə də ərzaq xammalının seçilməsi, saxlanması və emalı proseslərinə ciddi yanaşmaq lazımdır. Ərzaq xammalının müxtəlif növlərinin emalı üsulları və texnologiyaları da fərqlənir. Məsələn, taxılların emalı, meyvə və tərəvəzlərin emalı, ətin emalı və s. fərqli texnologiyalar tələb edir.
Sahə:
- Qida sənayesi
- Kənd təsərrüfatı
- Qida texnologiyası
- Ticarət
- Aqrar iqtisadiyyat