terminlər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Şərab

Mənası: Üzüm şirəsinin mayalanması nəticəsində əldə edilən, müxtəlif növ və keyfiyyətlərdə olan alkoqollu içki. Mayalanma prosesi üzüm şirəsində təbii olaraq mövcud olan maya göbələkləri tərəfindən həyata keçirilir. Şərabın dadı, rəngi, ətri və alkoqol miqdarı bir çox amillərdən, o cümlədən üzüm növündən, yetişdirildiyi ərazinin iqlimindən, becərilmə üsulundan və istehsal texnologiyasından asılıdır. Qırmızı, ağ, roz və şampan kimi müxtəlif növləri vardır. Bəzi şərablar qocalma prosesindən keçərək daha da dəyərli və dadlı hala gəlir.

Sahə:

  • Ərzaq sənayesi
  • Kulinariya
  • Aqrar sənaye
  • İçkiçilik
  • Turizm
Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz