dialektlər 2 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Şırfıl

Mənası: Qax və Şəki bölgələrində yağ-soğanda əzilmiş lobyadan bişirilən xörək. Ləpənin bir növüdür, adətən quru lobyadan hazırlanır, əzilmiş halda bişirilir və yağ-soğan qarışığı ilə zənginləşdirilir. Dadına görə ətirli və xüsusi bir ləzzətə malikdir. "Ciyim şırfıl bişiriy" (Şəki) misalında olduğu kimi, xörəyin hazırlanması və tərkib hissələrinin çeşidlənməsi bölgədən asılı olaraq müxtəliflik göstərə bilər. Bəzi bölgələrdə əlavə olaraq otlar və ədviyyatlar da əlavə edilə bilər.

Bölgə:

  • Qax
  • Şəki
Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz