dialektlər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Çəkmə

Mənası: Gəncə, Naxçıvan, Ordubad və İrəvan bölgələrində yayılmış bir xörək adıdır. Əsasən ət, yağ və digər əlavələrlə bişirilən, qalın və sıx bir quruluşa malik olan bir növ ət yeməyidir. Hazırlanma üsulu bölgədən bölgəyə fərqlənə bilər, ancaq ümumi olaraq yavaş odda uzun müddət bişirilməsi ilə xarakterizə olunur. Bəzi bölgələrdə bu yeməyə müxtəlif tərəvəzlər də əlavə olunur. "Çəkmə"nin dadı əsasən istifadə olunan ət növündən və əlavə edilən ədviyyatlardan asılıdır. Tərkibinə görə qovurma və ya dolmaya bənzəyir, lakin özünəməxsus dad və quruluşa malikdir.

Bölgə:

  • Gəncə
  • Naxçıvan
  • Ordubad
  • İrəvan
Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz