dialektlər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Qındı

Mənası: Ağcabədi, Ağsu, Cəbrayıl, Əli Bayramlı, Füzuli, İmişli, Kəlbəcər, Kürdəmir, Şamaxı, Şuşa, Tovuz, Ucar bölgələrində südlə undan bişirilən bir növ yemək, horra. Qatıq, qaymaq və ya digər süd məhsulları ilə zənginləşdirilmiş un qarışığından hazırlanan bu yeməyin dadı və resepti bölgədən bölgəyə dəyişə bilsə də, əsas tərkib hissələri eyni qalır. Adətən, səhər yeməyi kimi və ya yüngül bir nahar seçimi olaraq istehlak edilir. Bəzi bölgələrdə qındının hazırlanmasında əlavə olaraq bal, şəkər və ya müxtəlif ədviyyatlardan da istifadə olunur.

Bölgə:

  • Ağcabədi
  • Ağsu
  • Cəbrayıl
  • Əli Bayramlı
  • Füzuli
  • İmişli
  • Kəlbəcər
  • Kürdəmir
  • Şamaxı
  • Şuşa
  • Tovuz
  • Ucar
Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz