Sendviç
Mənası: İs. [ing. sandwich "çoxlaylı buterbrod"] Aşp. Çörəkarası ət və zövqə görə başqa ərzaqlarla (pendir, tərəvəz, souslar və s.) doldurulmuş yemək növü. Müxtəlif növ çörəklərdən (xəmir, lavaş, tost və s.), müxtəlif növ ətlərdən (qızardılmış toyuq, ət, balıq və s.), tərəvəzlərdən (pomidor, xiyar, kələm, soğan və s.) və souslardan (mayonez, ketçup, mustar və s.) istifadə edilərək hazırlanır. Sadə sendviçlər yalnız çörək və ət, daha mürəkkəb sendviçlər isə bir-birinin üstünə düzülmüş çoxlu təbəqədən ibarət ola bilər. Sendviçlər tez və rahat yemək üçün əlverişlidir və müxtəlif variantlarda hazırlana bilər.
Mənbəyi: İngilis dilindən ("sandwich"). Sözün mənşəyi ingilis aristokratı, IV Sandviç qrafı John Montagu ilə bağlıdır. Əfsanəyə görə, o, kart oyununda əllərini çirkləndirməmək üçün ət qoyulmuş çörəkdən istifadə edirdi. Bu yemək növü onun adı ilə məşhurlaşmışdır.