Şərabçılıq
Mənası: Üzümdən hazırlanmış şərab və brendi (konyak) istehsalı və saxlanması proseslərini əhatə edən yeyinti sənayesi sahəsidir. Şərabçılıq üzümçülüyə sıx bağlıdır, çünki keyfiyyətli şərabın əsası keyfiyyətli üzümün yetişdirilməsindən başlayır. Proses üzümün yığılması, sıxılması, mayalanması, qocalması və şüşələnməsi mərhələlərini əhatə edir. Müxtəlif şərab növlərinin istehsalı üçün müxtəlif üsullar və texnologiyalar tətbiq olunur. Şərabçılıq həmçinin şərabın saxlanması və marketinqini də əhatə edir.
Sahə:
- Yeyinti sənayesi
- Kənd təsərrüfatı (üzümçülük ilə əlaqəli)
- Qida texnologiyası
- Biotexnologiya (bəzi fermentasiya prosesləri ilə əlaqəli)
- Ticarət və marketinq