dialektlər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Taftapı

Mənası: Əsasən qarğıdalı və ya darı unundan bişirilən nazik, düz çörək növü. Bəzi bölgələrdə karvansaray mənasında da işlənmişdir. "Taftapı" sözü, quruluşuna və bişirilmə üsuluna görə, digər çörək növlərindən fərqlənir. Adətən, odda və ya sobada bişirilir və nazik, quru bir toxuma malik olur. Qarğıdalı unundan bişirildiyi üçün xüsusi bir dad və aromaya malikdir. Tarixi mənbələrə əsasən, keçmişdə səyahətçilər tərəfindən karvansaraylarda qonaqlıq zamanı təklif olunan ənənəvi bir yemək olub.

Bölgə:

  • Azərbaycanın müxtəlif bölgələrində, xüsusilə də kənd yerlərində geniş yayılmışdır. Daha dəqiq bölgələrin təyini üçün əlavə araşdırmalar tələb olunur.

Misal: Qardalı ununnan yaman taftapı bişirillər.

Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz