dialektlər 0 baxış 0 reaksiya Düzəliş

Axsaqulax

Mənası: Gədəbəy, Qazax və Tovuz bölgələrində sarımsaq, qatıq və yağdan hazırlanan bir növ yemək. Bu yeməyin tərkib hissələri və hazırlanma üsulu əsasən regionun kulinariya ənənələrinə uyğun olaraq dəyişə bilər. Misal olaraq, Gədəbəy dialektində işlənən "İşdahdan tüşdüη, axsaqulağa tut özüηü" deyimi, iştahasızlıq halında axsaqulaxın yeyilməsini məsləhət görür. Bu da yeməyin dadlı və iştah açıcı olduğunu göstərir. Axsaqulaxın əsas xüsusiyyəti sarımsağın əsas komponent kimi olması və qatıqla yağın ona xüsusi bir dad və quruluş verəcəyidir.

Bölgə:

  • Gədəbəy
  • Qazax
  • Tovuz
Söz-söhbət (0)

Bu haqda yaz