Hesabın yoxdu? Qeydiyyatdan keç
Şifrəmi Unuttum
Admin
Paxalay Mənası: Zaqatala şivəsində işlənən bir kulinariya terminidir. Süd, un, yağ və yumurtadan hazırlanan bir növ xörəyi ifadə edir. Əsasən, mayalı və ya mayasız xəmir əsasında hazırlanan, içəris...
Paxlava Mənası: Türk xalqlarının əksəriyyətində işlənən, badam, fıstıq və ya qoz kimi müxtəlif qoz-fındıqlardan və şəkərdən hazırlanan, nazik xəmir təbəqələri arasında qat-qat düzülmüş şirniyyat nö...
Pendir Mənası: Südün fermentlər (maya) və ya turşuluğun təsiri ilə qatılaşdırılması və suyunun xaric edilməsi nəticəsində əldə edilən, müxtəlif formalarda və növlərdə istehsal olunan, yüksək qida d...
Pirojki Mənası: Rus mətbəxinə aid olan, kiçik ölçülü, içli xəmir məmulatı. Xəmirin içərisinə ət (mal əti, toyuq əti, donuz əti), kartof püresi, kəpəz, göbələk, kürü, pendir və digər müxtəlif doldur...
Pirojna Mənası: Rus dilindən alınma sözdür. İçinə şəkər kremi, əzilmiş badam, qoz, fındıq və yağ vurulmaqla əldə edilən şirniyyat növüdür. Adətən yumurta, un və şəkərdən hazırlanan xəmirin bişirilm...
Piroq Mənası: Rus dilindən alınma sözdür. Xəmirin içərisinə ət, əzilmiş kartof və ya digər müxtəlif içliklərlə doldurularaq bişirilən çörək növüdür. Forması və ölçüsü müxtəlif ola bilər: dairəvi, d...
Pırtdama Mənası: Pırtdama, quru lobyadan hazırlanan bir növ Azərbaycan milli yeməyidir. Yeməyin əsasını yağda qovrulmuş soğan və islağa salınmış quru lobyanın birlikdə bişirilməsi təşkil edir. Dadl...
Pişi Mənası: Azərbaycan dilinin dialekt və şivələrində geniş yayılmış "pişi" sözü, əsasən, xırda doğranmış ət, göyərti və digər tərkib hissələrdən hazırlanan, qızardılmış və ya bişirilmiş bir növ y...
Pişikdöymənci Mənası: Pişikdöymənci, əsasən Naxçıvan dialekt və şivələrində işlənən bir yemək adıdır. Təndirdə bişirilmiş quru lavaşın odda qızarmış, qızarıb qurumuş hissələrinin əllə ovularaq xırd...
Plov Mənası: Ümumtürk kulinariyasında ən çox istifadə edilən xörək növlərindən biri olan, əsasən düyü, ət və tərəvəzlərdən hazırlanan yemək. Müxtəlif regionlarda reseptdə istifadə olunan ət növü, t...
Pörtdəmə Mənası: Sulu qovurma. Qazax dialektində və Qarakilsə şivəsində işlənən bu söz, əsasən ət və ya tərəvəzlərin suda bişirilməsini ifadə edir. "Pörtdəmə bişirmişəm" kimi cümlələrdə istifadə ol...
Püşdəmə Mənası: Azərbaycan dilinin Qərb qrupu dialekt və şivələrində "püşdəmə" sözü iki əsas mənada işlənir. Birincisi, xörək növü olaraq; ikincisi isə heyvanın (adətən, qoyun və ya keçi) bədəninin...
Püşkəl Mənası: Arxaikləşmiş çörək növünün adıdır. Müasir Azərbaycan dilinin dialekt və şivələrində istifadə olunmur. Forma və ölçüsü barədə dəqiq məlumat yoxdur, ancaq lavaş və ya yuxaya bənzər inc...
Pəpə Mənası: Azərbaycan dilində "pəpə" sözü əsasən "çörək" mənasında işlənir. Lakin, bu sözün daha geniş bir mənası da vardır: çörəyin qırıntıları, xırda parçaları da "pəpə" adlanır. Uşaq dili üçün...
Pətə Mənası: Azərbaycan mətbəxinə məxsus, əsasən şom (ispanaq) bitkisindən hazırlanan bir xörək növüdür. 7-8 dəstə şom taxtada döyülərək xırda doğranır və az miqdarda suda duz əlavə olunmaqla qayna...