Hesabın yoxdu? Qeydiyyatdan keç
Şifrəmi Unuttum
Admin
Qax Mənası: Bu yemək növü müxtəlif meyvələrin (əsasən albalı, ərik, gavalı və s.) təmizlənib, doğranaraq günəşdə və ya xüsusi qurudulmuş yerlərdə qurudulması ilə hazırlanır. Nəticədə əldə edilən qu...
Qaxac Mənası: Duzlanıb qurudulmuş ət. Azərbaycanın şimal və şərq dialektlərində, xüsusilə də Quba bölgəsində işlənən bir termindir. Mənbəyi: Sözün etimologiyası "qax" və "ac" fel köklərindən törəyə ...
Qayğanaq Mənası: Çalxalanmış toyuq yumurtalarının yağda qızardılması yolu ilə hazırlanan bir növ yemək. Adətən əlavə olaraq göyərti, pendir və ya digər əlavələr də istifadə oluna bilər. Qayğanağın da...
Qaymaq Mənası: Bişirilmiş südün və ya qatığın üzərində əmələ gəlmiş nazik, yağlı təbəqə. Qatıqdan və ya süd məhsullarından ayrılan bu yağlı təbəqə özünün xüsusi dadı və qatı toxuması ilə fərqlənir....
Qaysava Mənası: Qaysava, əsasən Füzuli, Salyan, Biləsuvar, Qazax, Tovuz və Tərtər rayonlarında geniş yayılmış olan milli Azərbaycan xörəyidir. Xörəyin hazırlanma üsulu regiondan regiona fərqlənsə də,...
Qazayağı Qovurması Mənası: Yazın əvvəllərində yetişən, xüsusi dadı və qoxusu ilə seçilən bir bitkinin qovrulmuş formada hazırlanmış yeməyidir. Bitkinin adı isə, güman ki, yarpaqlarının formasının q...
Qındı Mənası: Ağcabədi, Kəlbəcər, Ağsu, Füzuli və digər regionların şivələrində “südlə bişirilən yemək, horra” mənasında işlənir. Qındı, əsasən, süd əsaslı, içərisinə müxtəlif əlavələr (məsələn, ət...
Qırma Badam Mənası: Qırma badam, mürəkkəb quruluşa malik bir söz olub, əsasən halvanın bir növünün adını ifadə edir. Halvanın bu növü, adından da göründüyü kimi, badamın əsas tərkib hissəsi olduğu və...
Qiymə Mənası: Xırda-xırda doğranılmış ətdən (adətən mal əti, quzu əti və ya toyuq əti), bəzən də qarğıdalı unu, yumurta və digər əlavələrlə birlikdə hazırlanan bir növ xörək. Həm əsas yemək kimi, həm...
Qızartma Mənası: Ədəbi dilimizdə geniş işlənən "qızartma" sözü yüksək temperaturda yağda bişirilən müxtəlif yeməkləri ifadə edir. Sözün mənası, adından da göründüyü kimi, məhsulun qızartılması pros...
Qızqala Mənası: Darı unundan bişirilən, xüsusilə Qax bölgəsində yayılmış çörək növüdür. Dəyirmi və ya oval formada bişirilən, nisbətən sıx və quru bir toxuması olan, qəhvəyi rəngdə olan bir çörəkdi...
Qoç Kababı Mənası: Kabab növlərindən biri. "Qoç" sözü heyvanın, "kabab" sözü isə bişirmə üsulunun adını ifadə edir. Beləliklə, "Qoç Kababı" ifadəsi qoç ətindən hazırlanan kabab növünü bildirir. Sinta...
Qoğal Mənası: Un və şəkər tozunun qarışığından yoğrularaq hazırlanan, dairəvi şəkildə bükülərək yağda bişirilən, şirniyyat növü kimi də qiymətləndirilən çörək növüdür. Xüsusilə səhər yeməklərində v...
Qohum Turşusu Mənası: Təbriz mətbəxinə məxsus, əsasən qohum bitkisindən hazırlanan turş ləzzətli bir yemək növüdür. Qohum bitkisinin tikə-tikə doğranaraq əhəng suyunda saxlanılması, sonrasında isə ...
Qonaqaşı Mənası: Cənubi Azərbaycan mətbəxinin ənənəvi və dadlı aş növlərindən biri. Adından da göründüyü kimi, qonaqlara hörmət əlaməti olaraq hazırlanan, mürəkkəb reseptə və zəngin tərkibə malik b...