Hesabın yoxdu? Qeydiyyatdan keç
Şifrəmi Unuttum
Admin
Ovşala Mənası: Su, şəkər, sirkə və ya limon əsasında hazırlanan sərinlədici içki. Mənbəyi: Ovşala sözünün etimologiyası Quba dialektinə bağlıdır. "Oşala-uşala" formalarında istifadə edilərək, "şərbə...
Pişi Mənası: Azərbaycan dilinin dialekt və şivələrində geniş yayılmış "pişi" sözü, əsasən, xırda doğranmış ət, göyərti və digər tərkib hissələrdən hazırlanan, qızardılmış və ya bişirilmiş bir növ y...
Səpgəh Mənası: Ordubad, Gəncə və Cənubi Azərbaycanın bəzi dialekt və şivələrində lavaşa oxşar nazik, yumşaq çörək növü kimi işlənir. Adətən, sadə una və suya əsaslanan reseptlə hazırlanır və forma ...
Somun Mənası: Xüsusi qəlibdə bişirilən çörək növü. Formaca dairəvi və ya düzbucaqlı ola bilər, ümumiyyətlə orta ölçülü və qalın olur. Qərbi Azərbaycanın Ağbaba və Çəmbərək şivələrində isə daha geni...
Şeşəmodu Mənası: Gəncə dialektində “xörək adı” mənasında işlənən bir sözdür. Adətən, müəyyən bir xörəyin adını ifadə etməkdənsə, ümumi olaraq hər hansı bir yeməyi, xörəyi ifadə etmək üçün istifadə ol...
Şor Mənası: Şor, Şamaxı dialektində və Göyçay şivəsində işlənən, içərisində yağ və yumurta olan qoğal deməkdir. Adətən, xəmirin içərisinə yağ və yumurta əlavə edilərək hazırlanan, qızardılmış və ya b...
Təngo Mənası: Çoxlu qoyun ətini qaynatdıqda əmələ gələn, qalan su və qoyun yağından hazırlanan qatı, ətirli bir xörək. Mənbəyi: "Təngo" sözünün etimologiyası tam aydın deyildir. Ancaq onun hazırlanm...
Turuqqay Mənası: Pendirin bir növü. Qax şivəsində işlənən bu söz, dağlarda hazırlanan xüsusi bir pendir növünü ifadə edir. Adi pendirdən fərqli olaraq, turuqqayın hazırlanması üçün istifadə olunan ...
Yağbar Mənası: İrəvan şivəsində işlənən "Yağbar" sözü bişmiş qaraciyər və quyruqdan döyülüb hazırlanmış xörək növünü bildirir. Geniş areala malik olmayan, daha çox İrəvan bölgəsinə məxsus bir kulinar...
Zirəto Mənası: Düyü unundan hazırlanmış, xüsusilə Şərqi Azərbaycan bölgəsinə məxsus şirin bir xörək növüdür. Hazırlanma üsulu düyü ununun yağda qovrulması, ardınca şirin suyun əlavə edilməsi və qab...
Xanıma Mənası: Əla növ undan nazik lavaşlar açılır (qoğal xəmiri kimi). Təxminən əl boyda hissənin içərisinə çox da yağlı olmayan çəkilmiş, dananın bel ətinin içərisinə qoyulub bişirilir. Yüksək ke...
İşli Kükə Mənası: Cənubi Azərbaycan mətbəxinin ənənəvi çörək növlərindən biri. Forma və hazırlanma üsuluna görə fərqli olsa da, ümumiyyətlə, "fətir" termini ilə də adlandırılır. Un, su və xəmir may...
Kəngər Xuruştu Mənası: Kəngər Xuruştu, sintaktik üsulla yaranmış bir xörək adıdır. "Kəngər" sözü əsas tərkib hissəsini, "xuruşt" isə hazırlanma üsulunu və ya xörəyin formasını ifadə edir. Cənubi Az...
Könbə Mənası: Azərbaycan dilinin Qərb qrupuna daxil olan dialekt və şivələrində geniş yayılmış bir yemək adıdır. Əsasən yağda qızardılmış, xırda doğranmış ət, soğan və digər tərəvəzlərdən ibarət bir ...
Qax Mənası: Bu yemək növü müxtəlif meyvələrin (əsasən albalı, ərik, gavalı və s.) təmizlənib, doğranaraq günəşdə və ya xüsusi qurudulmuş yerlərdə qurudulması ilə hazırlanır. Nəticədə əldə edilən qu...