Hesabın yoxdu? Qeydiyyatdan keç
Şifrəmi Unuttum
Admin
Təngo Mənası: Çoxlu qoyun ətini qaynatdıqda əmələ gələn, qalan su və qoyun yağından hazırlanan qatı, ətirli bir xörək. Mənbəyi: "Təngo" sözünün etimologiyası tam aydın deyildir. Ancaq onun hazırlanm...
Turuqqay Mənası: Pendirin bir növü. Qax şivəsində işlənən bu söz, dağlarda hazırlanan xüsusi bir pendir növünü ifadə edir. Adi pendirdən fərqli olaraq, turuqqayın hazırlanması üçün istifadə olunan ...
Yağbar Mənası: İrəvan şivəsində işlənən "Yağbar" sözü bişmiş qaraciyər və quyruqdan döyülüb hazırlanmış xörək növünü bildirir. Geniş areala malik olmayan, daha çox İrəvan bölgəsinə məxsus bir kulinar...
Zirəto Mənası: Düyü unundan hazırlanmış, xüsusilə Şərqi Azərbaycan bölgəsinə məxsus şirin bir xörək növüdür. Hazırlanma üsulu düyü ununun yağda qovrulması, ardınca şirin suyun əlavə edilməsi və qab...
Xarço Mənası: Gürcü mətbəxinə məxsus, əsasən qoyun əti, düyü və ədviyyatlardan hazırlanan qatı sulu yemək. Adətən əlavə olaraq qoz, albalı və ya nar şirəsi də istifadə olunur. Dadına görə ətirli və...
İşli Kükü Mənası: Mürəkkəb quruluşa malik, əsasən Təbriz mətbəxinə məxsus xörək adıdır. "İşli" sözü burada xörəyin zəngin tərkibini, müxtəlif əlavələrin olması ilə hazırlanmasını ifadə edir. Kükü i...
Kərəməz Mənası: Kərəməz, qatıqla südün qarışığından hazırlanan bir yemək növüdür. Qatıq və südün nisbəti resepti hazırlayan şəxsin seçimindən asılı olaraq dəyişə bilər. Dadı əsasən qatıq və südün t...
Könbəcə Mənası: Qazax dialektində un ilə yumurtadan hazırlanmış xörək. Başqa sözlə desək, un və yumurta əsaslı, yağda qızardılmış bir növ yeməkdir. Sözün əsasında “köpmək” feili dayanır, çünki xörə...
Qaxac Mənası: Duzlanıb qurudulmuş ət. Azərbaycanın şimal və şərq dialektlərində, xüsusilə də Quba bölgəsində işlənən bir termindir. Mənbəyi: Sözün etimologiyası "qax" və "ac" fel köklərindən törəyə ...
Qaysava Mənası: Qaysava, əsasən Füzuli, Salyan, Biləsuvar, Qazax, Tovuz və Tərtər rayonlarında geniş yayılmış olan milli Azərbaycan xörəyidir. Xörəyin hazırlanma üsulu regiondan regiona fərqlənsə də,...
Qoymalı Mənası: Naxçıvan bölgəsinə məxsus olan, yağlı qoyun ətindən hazırlanan bir növ ət yeməyi. Adı, yeməyin hazırlanma prosesində ətin qoyulması, yerləşdirilməsi ilə əlaqədardır. "Qoymaq" felind...
Lümürt Mənası: Tovuz bölgəsinə məxsus, məhdud bir ərazidə işlənən südlü və unlu bir xörək növüdür. Adətən, qatıq və ya qaymaq əsaslı olaraq hazırlanır və içərisinə müxtəlif əlavələr də əlavə oluna ...
Neçə Rəngli Plov Mənası: "Neçə Rəngli Plov" sintaktik yolla yaranmış bir xörək adıdır. Adın özü plovdakı müxtəlif rəngli tərkib hissələrinin (məsələn, əncir, nar, quru ərik, badam, qoz və s.) bol o...
Ovşara Mənası: Şəki bölgəsinə məxsus, adətən toylarda və bayramlarda təqdim olunan sərinlədici içki. 1,5 litr qaynar suya 1 stəkan gül suyu əlavə edilərək, zövqə görə şəkər və ya bal ilə şirinləşdiri...
Pişikdöymənci Mənası: Pişikdöymənci, əsasən Naxçıvan dialekt və şivələrində işlənən bir yemək adıdır. Təndirdə bişirilmiş quru lavaşın odda qızarmış, qızarıb qurumuş hissələrinin əllə ovularaq xırd...