Hesabın yoxdu? Qeydiyyatdan keç
Şifrəmi Unuttum
Admin
Kovurmaç Mənası: Kovurmaç, əsasən buğdanın qovrulması ilə hazırlanan bir növ qida məhsuludur. Adı, qovurma prosesindən irəli gəlir və qovrulmuş buğda məhsullarını ümumiləşdirən bir termin kimi isti...
Küləbasdı Mənası: Küləbasdı, əsasən Azərbaycanın bəzi regionlarında yayılmış, mürəkkəb tərkibli bir yemək növüdür. Adının etimologiyası "basdırmaq" felindən törəmişdir. "Basdırmaq" həm də bu xörəyi...
Qatışbulaş Mənası: Göyçay bölgəsinə məxsus olan xörək adı. Müxtəlif tərəvəzlərin qarışığından hazırlanan, adından da göründüyü kimi, "qatışmış", "qarışıq" mənasını verən bir yeməkdir. Mənbəyi: S...
Qoğal Mənası: Un və şəkər tozunun qarışığından yoğrularaq hazırlanan, dairəvi şəkildə bükülərək yağda bişirilən, şirniyyat növü kimi də qiymətləndirilən çörək növüdür. Xüsusilə səhər yeməklərində v...
Ləpəli Mənası: Ət (əsasən qiymə halında), soğan, ləpə (noxud ləpəsi) və yağın bir yerdə qızardılıb, azca su əlavə edilərək, duz və ədviyyatlarla bişirildiyi dadlı və qida dəyəri yüksək bir Azərbayc...
Mirqutuş Mənası: Mirqutuş, əsasən Lənkəran rayonunun müxtəlif kəndlərində hazırlanan, parça ətin üzərinə soğan, abqora (badımcan) və qənd tökülərək bişirilən bir xörəkdir. Adının etimologiyası tam ...
On Beş Aşı Mənası: Sayla ifadə edilən aş növlərindən biri. Adından da göründüyü kimi, Ramazan ayının on beşinci günündə (yarıya çatanda) bişirilən bir aş növüdür. Bu günün müqəddəs sayılması və Ram...
Pətə Mənası: Azərbaycan mətbəxinə məxsus, əsasən şom (ispanaq) bitkisindən hazırlanan bir xörək növüdür. 7-8 dəstə şom taxtada döyülərək xırda doğranır və az miqdarda suda duz əlavə olunmaqla qayna...
Səbziplov Mənası: Ət və müxtəlif göyərtilərin (tərəvəzlərin) qarışığından hazırlanan plov növü. Qərbi Azərbaycanın İrəvan, Üçkilsə, Vedi, Zəngibasar kimi bölgələrinin şivələrində geniş yayılmışdır ...
Sirkəşirə Mənası: Sirkəşirə, əsasən şirənin sirki ilə hazırlanan bir növ içkidir. Su, şəkər və sirkənin qarışığından əldə edilir. Dadı turş və şirin arasındadır. Adından da göründüyü kimi, içkinin ...
Sülhüllü Mənası: Gəncə və Şəki bölgələrinə xas olan, xəmir və ət qarışığından bişirilən bir növ yemək, xörək. Adətən qazan və ya sobada bişirilir. Mənbəyi: Sözün etimologiyası tam aydın deyildir...
Şiləplov Mənası: Mürəkkəb quruluşa malik, süd və düyünün birlikdə qaynadılması yolu ilə hazırlanan bir xörək növü. Adı "şilə" və "plov" sözlərinin birləşməsindən əmələ gəlmişdir. "Şilə"nin mənası ə...
Tapı Mənası: Çörək növü. Qərbi Azərbaycanın İrəvan, Vedi, Zəngibasar bölgələrinin şivələrində işlənən bir çörək adıdır. Mənbəyi: Sözün etimologiyası haqqında dəqiq məlumat mövcud deyil. Lakin, "...
Toyuq Supu Mənası: Toyuq ətindən hazırlanan sup növlərindən biri. "Toyuq" sözü ilə "sup" sözünün birləşməsindən əmələ gəlmiş sintaktik birləşmədir. Yəni, bu xörəyin əsas tərkib hissəsini toyuq əti ...
Ülüş Mənası: Yemək növünün adıdır. Yuxanın və ya lavaşın arasına halva qoyulmaqla hazırlanan şirniyyat növüdür. Adətən, çay süfrələrinin bəzəyi olan, dadlı və şirni bir yeməkdir. Mənbəyi: "Ülüş" söz...