Hesabın yoxdu? Qeydiyyatdan keç
Şifrəmi Unuttum
Admin
Kuyma Mənası: Yağda qızardılmış, nazik xəmir qatlarından hazırlanan, xırda və ya iri formada olan bir çörək növü. Adətən şirin və ya duzlu ola bilər, müxtəlif əlavələrlə (məsələn, bal, şəkər tozu, ...
Kəklikotu Çayı Mənası: Kəklikotu bitkisindən hazırlanan içki. Ad, əsasını təşkil edən bitkinin adından götürülmüşdür. "Çay" sözü isə içkinin hazırlanma üsuluna işarə edir - bitki qaynar suda dəmlən...
Kəlləpaça Mənası: Qoyun və ya digər heyvanların (keçi, quzu) başının və ayaqlarının bişirilməsi ilə hazırlanan bir növ ət yeməyi. Kəlləpaça xörəyinin tərkibinə əsasən qoyun və ya digər heyvanların ...
Kələcöş Mənası: Kələcöş, əsasən Gəncə bölgəsində geniş yayılmış olan, unu südlə bişirib içinə əzilmiş qoz və qurut əlavə edilməklə hazırlanan dadlı bir xörək növüdür. Adının özü də hazırlanma üsulu...
Kələfır Mənası: Öz yağında bişirilən ət mənasında Gədəbəy şivəsində işlənən bir sözdür. İmişli rayonunun Sərxanlı kəndi şivəsində isə "şalanfır" formasında rast gəlinir. Yeməyin hazırlanma üsulunu if...
Kələfətir Mənası: Çörək növünün adıdır. "Fəsəlidən böyük, lakin bir qədər nazik çörək" mənasında Qazax dialektində işlənir. Kələfətirin ölçüsü və qalınlığı fəsəlidən daha böyük, lakin lavaşdan daha...
Kəngər Boranısı Mənası: Sintaktik üsulla yaranmış xörək adıdır. "Kəngər" sözü əsas komponent olub, xörəyin əsas tərkib hissəsini təşkil edən kəngər bitkisini bildirir. "Boranı" isə bişirmə üsuluna ...
Kəngər Xuruştu Mənası: Kəngər Xuruştu, sintaktik üsulla yaranmış bir xörək adıdır. "Kəngər" sözü əsas tərkib hissəsini, "xuruşt" isə hazırlanma üsulunu və ya xörəyin formasını ifadə edir. Cənubi Az...
Kərəməz Mənası: Kərəməz, qatıqla südün qarışığından hazırlanan bir yemək növüdür. Qatıq və südün nisbəti resepti hazırlayan şəxsin seçimindən asılı olaraq dəyişə bilər. Dadı əsasən qatıq və südün t...
Kərəyağı Mənası: Kərəyağı, süd məhsullarından əldə edilən, yayılmış şəkildə istifadə olunan bir qidadır. Adı, "kərə" və "yağ" sözlərinin birləşməsindən əmələ gəlmiş mürəkkəb bir söz quruluşuna mali...
Kətə Mənası: Əsasən geniş dairədə yayılmış, düz formada bişirilən çörək növüdür. Biləsuvar, Cəbrayıl və Naxçıvan bölgələrinin şivələrində isə "içərisinə ət və ya göyərti qoyulmuş çörək" mənasında da ...
Kətəməz Mənası: Qazax dialektində və Zərdab şivəsində işlənən "kətəməz" sözü iki əsas mənada istifadə olunur: 1) Ağıza un qatıb bişirilmiş yemək; 2) Doğuşdan sonra birinci iki gündə ana südü əvəzin...
Kəvgin Mənası: Arxaikləşmiş xörək növünün adıdır. Mahmud Kaşğari tərəfindən "kəvgin aş – doyurmayan aş" mənasında qeydə alınmışdır. Bu tərif, kəvginin az miqdarda qida maddəsi olan, doyurucu olmaya...
Lanba Mənası: Lobyanın əzilərək yağ və soğanla qovrulması ilə hazırlanan bir növ xörək. Qatı və qidalı bir yemək növüdür. Adətən səhər yeməyi kimi yeyilir, lakin digər vaxtlarda da qəbul edilə bilə...
Latu Mənası: Əriştə şorbasının bir növü. Kaşğari lüğətində "su, qar, buz kimi şeylərlə soyudulur, sonra içinə ədviyyat vurulur" şərhində verilir. Bu tərif latunun soyuq şorba olmasını və ədviyyatla...